9

Kaymaklı Poğaça (ve yepyeni bir bölüm)

Yazar: on 00:22 in ,

Merhaba Sevgili Dostlar, 
Geçtiğimiz gün düşünürken yepyeni bir fikir geldi aklıma. Yakın zamanlarda cevapladığım bir mimde anlatmıştım yemek bloglarının çok sıkı takipçisi olduğumu :) Böyle olunca ben de dedim ki denediğim tarifleri bir de ben fotoğraflayım ve yorumlayım. Fotoğraf çekmeyi çok sevdiğimi farketmişsinizdir, e evden de çıkmayınca pek fotoğraflayacak en güzel şeyler yemekler oluyor :) Ablamın blog fotoğraflarının bir kısmını çekiyordum eskiden lakin o da ara verince uzun zamandır bir şeyler çekmemiştim. Bugün bu poğaçaları çekerken çok eğlendim :) dün gece yapmıştım kahvaltıya, bir diyet insanı olarak hata ettiğimi farkettim ama yemeyi abartmadım inanın :) Evde bozulmak üzere olan kaymağımız vardı tevafuk gezinirken bu tarifi gördüm ve hemen kolları sıvadım. Sonuç ise harika demek istiyorum lâkin bizim fırından kaynaklı olarak içi çok pişemedi poğaçalarımın içi pişsin deseydim dışı yanacaktı ben de içini boşverdim :D Gelelim aklıma gelen fikire bundan sonra blogumda böyle beğenip denediğim ve başarabildiğim (bazen tutturamıyorum :)) tarifleri fotoğraflayıp paylaşacağım "Denenmiş Tarifler" adı altında. Hem de bu sayede blog tanıtımı yapmış olacağım. Evde olduğum sürece sık sık deneyeceğim şeyler olacaktır zaman zaman herkese sıra gelecek yani :)) Şimdi bu tarifimizi kim yapmış önce onu söyleyeyim. Tarifimiz Yemek Vakti blogunun sahibesi Aylin Hanım'a ait. Blogunda daha denemek istediğim o kadar çok tarif var ki hala izleyici değilseniz mutlaka takip etmelisiniz :) Kendisinin de ellerine sağlık bir kez daha.




"Kaymaklı Poğaça
200 gr kaymak(ben yörsan kullandım)
150 gr yumuşak tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
1 yumurta (akı içine,sarısı dışına)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 çorba kaşığı toz şeker
3,5-4 su bardağı un

İç Malzemesi
1 kase rendelenmiş taze kaşar ve ezine peyniri karışımı

Üzeri İçin
Çörek Otu

Un hariç hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır.Un yavaş yavaş eklenerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve hamur üzeri kapatılarak 15 dakika dinlenmeye bırakılır.


Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp el ile açılıp ortasına iç malzemesi konulur.Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilip 180 dereceli ön ısılı fırında iyice kızarana kadar pişirilir.


Afiyet Olsun..."
Tarifi Aylin Hanım'dan olduğu gibi aldım sadece ben rende kaşar yerine bir küp beyaz peynir bir küp kaşar peynir koydum içlerine :) Birde unu bir bardak daha fazla koydum ancak toparladı hamur kendisini. Sonra çok yağlı bir hamur olduğu için telaşa kapılmamak lazım çok güzel yuvarlanıyor poğaçalar :) Çörek otu pek sevmediğim için de üzerine sadece (hafif suyla açılmış) yumurta sürdüm. Ellerimize sağlık, deneyecek olanlara da tekrar afiyet bal şeker olsun :)))


 Dipnot: Nedense hazırlarken hiç zorlanmadığım bir post oldu :) Her zaman ne yazsam acaba diye düşüne düşüne bir hâl olurdum, kendiliğinden sıralanıverdi cümleler arka arkaya. Sanırım çok sık tarif paylaşacağım artık hoşuma gitti böyle yazıp anlatmak :) Yemek blogu mu açmalıydım demedim değil ama o kadar yetenekli değilim henüz :D :)))  


 




|

9 Comments


selam canım kardeşim
ellerine sağlık bence oldukca beceriklisin fikrin de çok güzel devamını sabırsızlıkla bekliyorum neler deneyip paylaşacaksın bakalım görelim:))
Bende hatim bloğuma yeniden yazmıştım katılmak isteyenler mesaj bıraksın diye bugün ablandan aldığım mesajla sadece 4 kişi oldu eski katılımcılara tek tek uğrama fırsatım yok tekrar duyurup biraz daha beklemeyi düşünüyorum katılım çoğalırsa hatimlere yeniden başlayacağı inşaallah
sevgiler canım


ve aleykum selam ablacım
teşekkür ederim valla arada bir hüsranlara uğruyorum o yüzden korkuyorum her şeyi denemeye :))
hatim blogunun adresi neydi ablacım ben unutmuşum uzun zaman olunca sen bana da bir cüz yaz olur mu inşaAllah :)


bence de çok güzel fikir... :) denenmiş poğaçaların yanına bir de okunmuş kitapları koyarsan tam olacak :)


Sende güzel yapmissin canim bence.. Fotograflar harika gözüküyor. yeni bölümün hayirli olsun güzel tariflerini hatta senin kendi tariflerinide bekliyorum... illaki baskasinin tarifleri olmasi sart degil...


tepsiye dizdikten sonra tepsi ayasının gelmesini bekleseydin daha çok kabarırdı :)

eline sağlık olsun


tabak muhteşemmmm bayıldım. poğaçayı canım çekmedi çünkü tokum :)ellerine sağlık.


Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...


@ikidirhembirçekidrdek
bi dahaki sefere inşaAllah öyle de bir konsept hazırlarım :))) bu kez aklıma gelmedi :)

@Neslinâme
Ben henüz pek tarif çıkaramıyorum ortaya ama oldukça yapar koyarım tabi canım :) teşekkür ederim.

@muhabbet sofrası
tepsi mayası yerine normal mayalandırmıştım zaten yani benden kaynaklı değil hamurdan kaynaklı Aynır Hanım'ınkilerde böyleler yani canım =)

@Leyla
Tabak balpare'den hediye idi :) gerçekten çoook seviyorum ben de kendisini iki farklı deseni daha var onları da kullanacağım zamanla :) teşekkürler efendim :))


Harika fikir :)
Şimdiye kadar neden yapmadın ki,neyse geç kalmış değilsin hoşgeldin yeniden :))
Poğaçalar,resimler harika :)
Ellerine sağlık canım..
Mutlu haftalar olsun..


Vallahi Zeliha'cım ablamın fotolarını çektiğim için hiç ihtiyaç duymamıştım ama baktım olmuyo :) ben de bir el atayım bu işe dedim :)))

Copyright © 2009 lâ-illâ All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.