12

Pedagojik Formasyon (Deşifre 2)

Yazar: on 01:49



26 Eylül tarihi itibari ile bir yoğunluktur aldı başını gidiyor. Beden yoğunluğundan öte kafa yoğunluğum var. 35 üniversite formasyon ilanını verirken daha 17 üniversite daha ilan verecek. Her gün her an bir ilan veriliyor. Ben hangilerine başvursam diye düşünüyorum, listemde değişiklikler oluyor sürekli, hala beklediğim ve ilan vermeyen üniversiteler var, beklemekten harap oldum :) Tek tek belgeleri kontrol ediyorsun, tarihlere bakıyorsun, ne istiyorlar ne zamana kadar başvurulabilir, başvursam mı acaba açıkta kalır mıyım, nereye gitsem, gittiğim yer nasıl olacak, yeni insanlar, yeni ortamlar... gibi milyon soru var kafamda. Aynı anda on ilan okuyup hangisinde ne dediğini birbirine karıştırıp şaşkına dönüyorum. 3 günde tam 7 kargo yolladım bir sürü ön kayıt ücreti yatırdım. Sağa sola faks çekmekle uğraştım. -Çok şükür evde faks makinası var- Sürekli meşgul çalan numaralar yüzünden arkadaşlarımda fakslarını bana yolladılar üstelik :) Sonuç olaraksa ne olacak ben de bilmiyorum. 4 yıllık üniversite bitirdim güya ama alanımla ilgili piyasa da iş yok o zaman bu bölümü niye açtınız? değil mi ama :) Hayır ben bölüm okuduğum için çok memnunum o kadar severek okudum ki öğretmenlik okusam bu kadar keyif almazdım ama öğretmen olmak zorundayım ve bunun için formasyon şart. Tabi şart olsun eğitim öğretim dersleri olmadan nasıl öğretmen olunur bunu zaten istemiyoruz ki. Biz sadece bu başvurular düzene sokulsun istiyoruz diploma notuyla başvuruyoruz tamam ama öss deki gibi tercih edelim birisi gelsin işte niye elli üniversiteye başvurup otuzuna yerleşip birine kayıt yaptıralım :) Şimdi diyeceksiniz ki niye otuzuna başvuruyosun sen de o kadara ne gerek var haklısınız ama ya olmazsa derdi var ondan öte alınacak rakamlarla başvuru yapanların rakamları çok komik. Mesela benim bölümümden ortalama 10 ile 20 arası kişi alınıyor üniversite başı tabi bunun sebebi üniversitelerin kendi öğrencilerine öncelik vermesi ve benim mezun olduğum okulun formasyon vermiyor olması bu da ayrı bir mesele!

Her neyse hiç birisi derdim değil aslında beni en çok üzen Kayseri hayallerimin yıkılmış olması :) Tüm yıl oraya gideceğimin planını yapmışken gitmeyecek! evet gidemeyecek değil gitmeyecek olmam. Keşke böyle bir anda son damlalar taşmasaydı da ben de gitseydim söz verdiğim gibi hayal ettiğim gibi. Ama adı üstünde hayal insanlar hayal kurar ve bazen olmaz hayırlısı böyledir çünkü. Peki öyleyse şimdi hangi şehre gitmeliyim Ankara'm da mı kalmaya çalışmalıyım! bilemiyorum. Muallak olan şeyleri sevmiyorum artık bitsin bu başvurular bitsin bu işkence :) nerede olacaksamda gideyim, yeniden okullu olayım, staj yapayım, kpss ye hazırlanayım, dil kursuma gideyim... yeter ki gideyim.

Yani anlayacağınız sevgili dostlar duaya ihtiyacım var çok bunalımlı ve gergin günler yaşıyorum. Allah cümlemizin yardımcısı olsun içi sıra bize de yâr ve yardımcı olsun inşaAllah.

Esselamu Aleykum, hayırla ve selametle.

Dipnot: Resimde çok mânidar oldu! Yök yok mu yoksa Yök yok ol mu!?

|

12 Comments


allah yardımcın olsun canım, hangi bölümü bitirdin sen ? hayırlı cumalar ayrıca.


Ve aleyna aleykum selam..
Kardeşim Rabbim yar ve yardımcın olsun bu okul işleri çok sıkıntılı, hiçbir zaman tam olmuyor :)

Rabbim yüreğine inşirah selameti ihsan eylesin..
Dua ile..


buraya gelin hocam(:


hıııı zor konular kardeş, zira öğretmen adaylarının olumsuz şartlara tepkileri malum:(
Allah yardımcın olsun...

Ne okudun ki sen ille de öğretmen olman gerekiniyor?


@dürr-i yektâ
sağol canım inşaAllah, Türk Dili ve Edebiyatı okudum ben hayırlı cumalar :)

@derkenâr
evet çok sıkıntılı oluyor bu işler gerçekten bitmiyor hep bir yenisi ekleniyor :)
Amin ve ecmain kardeşimm...

@first_snow
nereye geleyim firs_snow :))

@nisa
Amin canım cümlemizin yardımcısı olsun Allah

Türk dili ve edebiyatı bölümünü bitirdim hem 4 yılda hem de fena olmayan br gano ile amaaa bi işe yaramıyor :) dersanelerde fln iş çok ama bölüm mezunlarına hem daha az maaş veriyorlar hem de işin garanti olmuyor maalesef.


bence ümitvar olun..
bizde formasyonla ilgili bir çok sıkıntı çektik ama düğümler çözülmeye başlayıverdi mi devamı çok hızlı geliyor..


ümitvârım zaten aslında :) mesele bu kadar çok belge isteyip bu kadar çok şart koymaları yökün düzensizliği fln :) yoksa benim alesimde ortalamamda gerçekten iyi ben bu sene formasyonumu alırım ama ya başkaları! Tabi birde belki Ankara olabilecekken ben garanti değil ne olur ne olmaz diye başka şehre gitmek zorunda kalcam ankara hala ilan vermediği için bu gibi dengesizlikler sinir ediyor yani insanı.


diyorum ya "lâ" kardeş buraya gelin..yeşili bol deni z manzaralı..:) formasyon niyetiyle tatilinizide yapıverirsiniz inş(:


Rabbim yar ve yardımcın olsun. Bana yıllar öncesini hatırlattın, aynı korkularla Edebiyat bölümünden mezun oldum, formasyon almak için uğraştım. lise öğretmeni olacağımızı anlamamakta direnen eğitim hocalarıyla dalaştım. İlkokul oyuncakları hazırlayarak mezun oldum ve KPSS ile 2 yıl cebelleşip atandım. Şimdi hepsi geride kaldı ama görüyorum ki canım ülkemde değişen hiçbir şey yok. Yazık diyorum sadece, bu gençlere, sizlere yazık ediyorlar


@firs snow
siz nerdesiniz ki :)


@makyaj cadısı
kesinlikle yıllar öncesi olan şeyler hala aynı şekilde her geçen yıl daha da beter devam etmekte bizim bölüme birde çağdaş türk lehçelerini eklediler zaten aldıkları 10 15 kişi insanı çileden çıkarıyorlar yani :) inanıyorum ama ben bu sene alacağım bu formasyonu seneyede yükseğime başlayacağım.


inşallah gönlünüze göre olur. ankara olur/olmuştur inşallah. tüm imkanlar elinizin altında burada.


ankara çok geç açıkladığı için başvurmaya bile fırsatım olmadı lakin yine büyük bir şehirdeyim ve çok sevdiğim bir şehir :) Kayseri oldu olunca riske atmak istemediğim için hemen kayıt yaptırdım :) teşekkür ediyorum Allah razı olsun

Copyright © 2009 lâ-illâ All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.