5

İki Video Arasındaki Fark :)))

Yazar: on 23:16 in ,
1. Videomuz :)




Vee 2. Videomuz :)



Hint filimlerini, müziklerini çok eskiden beri çok seviyorum :) İlk ilahimizi ablam sayesinde bugün dinledim. Dinlerken böyle birden içimdeki Fanaa aşkı yeniden alevlendi. Urduca bilmediğim için galiba dinlediğim bütün Hint parçaları birbirine benziyo gibi geliyor :) Bu yüzden ilahide olsa film müziğide olsa cezbediyor beni. Hintlere de ayrı bir ilgim var o rengarenk kişilikleri, hayat dolu bakışları, oeğlenceli hayatları çok hoşuma gidiyor. Gitmeyi en çok istediğim ülkelerden birisi Hindistan zaten. Ki oradaki müslüman kesimin hayatlarını da çok merak ediyorum. Umredeyken gördüğüm kadarıyla her hallerinde o kadar renkliler :) 72,5 milletin olduğu bir ülke Hindistan :) Rabbim nasîb ederse illâ ile beraber gideceğiz. En çokta gidip oradaki o renkli elbiselerden takılardan almak istiyorum :D Farklı hayatlar farklı insanlar farklı görüşler insana çok şey öğretiyor. Hele birde İslam'ın diğer yüzlerini görmek gerçekten ruha huzur veriyor, ufku açıyor.


Şimdii kısaca birazda Fanaa filmine değinmek istiyorum :) Film hayatım(ız)da izlediğimiz ve en sevdiğimiz, en eğlendiğimiz film galiba. İzlemiş olma ihtimaliniz yüksek ama izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz. Neden mi? Öncelikle film ne kadar basit dursa da kör bir kızın aşk hikayesini anlatıyormuş gibi görünsede filme biraz dikat edilirse aslında neler anlattığı anlaşılabilir. İlk bölümde tamamen Hindistan'ın kurtuluşu ve bunun önemi üzerinde duruluyor. Hindistan'daki en önemli kültürel miraslar gösteriliyor. Mesela Taç Mahal :) Burada ki sahneler harika zaten yine en çok görmek istediğim mekanlardan birisi :) Hindistan'da cumhuriyetle yönetilen bir ülke ve orada da Kaşmiş yöresinde terör olayları var malesef hala var mı bilmiyorum ama filmde buna önemle değinilmiş. Bu terör olaylarına karşı bir tepki niteliğinde aslında filmin bu kadar geleneksel müziklerle, cumhuriyetin ilanı kutlamaları ile bezenmiş olması. Yani bir nev'i insanları bilinçlendirme adına çalışma yapılmış. Tabi biz olayları tam bilmediğimiz için filmi biraz daha sığ izliyoruz. Bizi filmin müzikleri ve özelliklede yaşanan aşk ilgilendiriyor ama aslolan o değil. Bu açıdan Hint sinemasını tebrik ediyorum gerçekten çok inceden değinecek çok güzel bir film hazırlamışlar. Sonuç olarak yukarada izlediğiniz video gibi daha bir çok şarkı, dans ve en önemlisi müthiş bir aşk hikayesi izlemek isterseniz filmin tamamanı izleyin çok eğleneceksiniz :)))


Evet sevgili okurlar iki video arasındaki fark nedir :))

Bu arada umarım ilahiyi de seversiniz ben çok eğleniyorum dinlerken :)

|

5 Comments


İlahileri bile bir kıpır kıpır sanki. Dışarıdan göründüğü kadarıyla mutlu ve renkli bir millet hintliler. Keşmir bölgesinde pakistan-hindistan çatışmaları devam etse de. Filmi listeme ekledim en kısa zamanda izleyeceğim. Bu kadar çok bilgiyi ihtiva eden bir filmi bize tanıttığınız için öncelikle size teşekkür ediyorum sonra da filmi yaptıkları için hintli sinemacılara :)


İçleri kaynıyor derler ya hep öyleler galiba :) böyle olmak lazım aslında seviyorum bu milleti azıcık pis olsalarda :)))
Ben teşekkür ederim efendim izlenesi bir film olunca dayanamıyorum yazmaya başlıyorum hemen :)


fanaa filminin 2,perdesi yarım kaldı hala tamamlayamadım, ne kadar uzun bir film öyle bir türlü başına geçip sonunu getiremedim, bugün niyetliyim bakalım bitirmeye,


yaa ben müzikli ilahi taraftarı olmadığım için ilk ilahiden hoşlanmadım.ama hindistan benimde görmek istediğim ülkelerin ilk üçünde:)
Allah isteyenlere nasip eder inşallah


Dürr-i Yektâ :) ben bi kere de izlemiştim vaktim olduğu için ama cidden çok uzun hala ara ara açıp izliyorum kaçamak yapar gibi :D

NABRUT :) ben bi tek çok arabesk ve sözleri saçma ilahileri sevmiyorum ya :D onun dışında pop rock saçma sapan şarkılar dinleyeceğime ilahi dinleyip kafa sallıyorum fln :))) İnşaAllah gidebiliriz Hindistan'a :))

Copyright © 2009 lâ-illâ All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.