17

Medine'de Son İftar ve Bayram

Yazar: on 18:59 in

Mekke-i Mükerreme de Kabe-i Muazzama'nın yanında iftar yapmak mükemmeldir. Ancak Medine'de iftar yapmak bambaşkadır, mükemmel ötesi tarifsiz bir mükemmelliktedir. Allah'ın evinde misafirseniz elbette o sizin rızkınızı verir. Ama misafirliğiniz Efendimiz'e ise Allah Habibi'nin beldesinde her şeyi özel kılmıştır ve iftarda sağınızdan solunuzdan sizi mucizelere sarar. Efendimiz'in gerçekten Allah'ın habibi olduğunu sevgilisi olduğunu şehre girer girmez daha o sakin havasından anlarsınız. Sanki tüm şehirdekiler Ensar'ın torunlarıdır. Sizi sevgiyle kucaklarlar. Sofralar kurulur Mescid-i Nebî nin bahçesine adım atacak yer bulamazsınız.Daha kapılardan girerken mescide hiç olmazsa su ve hurma dağıtan insanlar vardır almadan geçirmezler. Çünkü O Kutlu Nebînin ikrâmıdır almamak olmaz. Darıltmamak gerek En Sevgili'yi. Hangi kapıdan girerseniz girin, Hilton, Cennetü'l Baki ya da Mescid-i Ali, gören sizi sofrasına oturtmadan bırakmaz. Sofraların isimleri vardır Türklerinkide Osmanlı Sofrası tabiiki de :) Binlerce insan hangi sofra denk gelirse oturur, oturtulur, yiyecekler inanılmaz boldur, her şey eksiksiz düşünülmüştür.Kendinizi evinizden bile huzurlu hissedersiniz.


Bu yukarıdaki fotoğraf (bana ait değil) yanılmıyorsam revaklar henüz yapılmadığı için 2008 ya da daha önceki bir ramazanda çekilmiştir. Türk sofrası olduğu muhakkak ki oturanların nerdeyse tamamı Türk görüldüğü gibi :) Mekan yeşil kubbenin yani Mescid-i Nebî'nin arka tarafı Hilton girişi sanırım. Ben gittiğimde de Osmanlı Sofrası orada kuruluyordu. Bu sofraları oradaki esnaflar kuruyor. Ki bunların dışında da Harameyn Derneği sürekli sebil dağıtıyor. Her şey o kadar intizamla sürdürülüyor ki insanın ağzı açık kalıyor. İkindiden sonra sofralar kuruluyor ki hiçbir yerin kirletilmemesine özen gösteriliyor. Kimse bir şeyleri kapışma çabasında değil. Herkes yanındakiyle bir bardak zemzem de olsa paylaşma çabasında. Yani ki herkes O'nun misafiri olduğunun idrâkinde. Mescid'in içinde sadece yoğurt ve ekmek dağıtıyorlar yemek sokmuyorlar kesinlikle. Yoğurtlarınada özel bir baharat döküyorlardı Arap mutfağından. Kısaca ezan okununca hemen bu naylonlar biten kaplar çöplere alınıyor. Herkes kalkıp namaza yöneldiğinde de temizlikçiler (Harem'in gönüllü köleleri) arabalarla her yeri hızlı bir şekilde yıkayıp namaza hazırlıyorlar. 


Şimdi hangi gönül ramazanda O'nun misafiri olup bayram sabahında ilk O'nunla bayramlaşmayı istemez ki. Her yaz başında daha beni bir telaş sarıyor. Gitmeyecek miyiz ama hani söz vermiştiniz, durumlar bir düzelse de igtsek artık tamam razıyım ramazan olmasa da gideyim bir diye. Ama çağırılmayan gitmiyor :) İnşaAllah en kısa zamanda çağırılanlardan olur Mekke'de Medine'de daha nice iftarlar, sahurlar yapar teravih ve teheccüd namazları kılarız. 


Bitirmeden bu postta bayram sabahındanda azıcık bahsedeyim. Bayram sabahında Ensar'ın torunları kendileri çarşaflılar belki ama oğullarını kızlarını düğüne gider gibi süslüyorlar. Erkek çocuklarına mutlaka beyaz uzun elbise giydirip başlarına da o beyaz şeyden adını unuttum :D takıyorlar. Kızlara renkli elbiseler hafif topuklu ayakkabılar fln giydiriyorlar :) O sabah çocuklara şeker dağıtmak kadar eğlenceli bir şey yok :) Bayramı bayram gibi yaşıyorsunuz işte o sabah.


Bayramımız mübarek olsun. Rabbim nice bayramlara orada kavuşmayı nasîb etsin. Hayırlı bayramlar...

|

17 Comments


Okurken ne kadar imremdim şimdi orada olmaya orada bayramlaşmaya O'na (s.a.v.) misafir olmaya. Allah razı olsun oralarda ikramda bulunan kardeşlerden. Allah razı olsun böyle güzel bir yazı yazdığınız için sizden. Bayramımız mubarek olsun. Bir dahaki bayrama O'na (s.a.v.) misafir olmayı Cenab-ı Hakk bize nasip etsin.


Allah cümlemizden râzı olsun efendim. Rabbim inşaAllah bu güzellikler hatrına bizlere O'nun yanına varabilmeyi nasîb eder.


sağolasın canım sanada hayırlı bayramlar


Rabbim gidip görmeyi nasip etsin

hayırlı bayramlar...


La kardeşim ellerin dert görmesin ne güzel yazmışsın güzel yüreğinden geçenleri maşaallah
Rabbim dileyen herkese ve sana ramazan'ı şerifi buralarda geçirmeyi nasip etsin
Hayırlı bayramlar
sağlıcakla


@Nabrut sen sağol canım Allah nice bayramlara ulaşmayı nasib etsin :)

@muhabbetsıfrası Amin ve ecmain ablacım.

@Aynur Ablacım bizim gördüğümüz on günlük bir kısımdı ablacım Medine'de. Sen hep ordasın Allah'ın sevgili kullarındansın gerçekten :) Orada ramazanlarda her şey ayrı bir güzellikte olunca insanın içine işliyor bu anlattıklarım binde bir değil mi? Geldiğimde görüşmeyi de nasip etsin Allah inşaAllah. Hayırlı bayramlar.


Allah herkese nasip kısmet etsin inş..

iyi bayramlar..


ağlattı bu yazı beni.
o kadar çok istedim ki orada olmayı bu Ramazanda. onun geçtiği yerlerden geçmeyi,makamında namaz kılıp dua etmeyi.edebten uyuyamamayı.daha fazla görebilmek için mescid bahçesinde uyumayı.lakin çağrılmadan gidilmiyor.
ne güzel nasip olmuş sana.
Allah razı olsun,hayırlı bayramlar.


Allah cümlemizden râzı olsun canım inşaAllah Rabbim sana da en kısa zamanda nasîb eder de o duyguların hepsini yaşarsın düşün ki sakal-ı şerifi görürken tir tir titrediğinin huzurundasın. Bunun idrâkinde olarak orada olabilmeyi Rabbim nasib etsin.
Hayırlı bayramlar inşaAllah.


Yar ile bayram edenler de var şimdi...Rabbim bizlere de tekrar tekrar nasip eyleye...

Hayırlı bayramlar!


İçim huzurla doldu..yüreğine sağlık.

Huzur dolu bir bayram diliyorum.

sevgilerimle...


orada olmayi diledim, cok etkilendim, hayirli bayramlar


Merhabalar,

Mukaddes topraklarda yapılan bu güzel iftarı bizlerle paylaşarak, bizleri de bu güzel ve mübarek iftar sevincine ortak ettiğiniz için kucak dolusu teşekkürler. Allah kabul etsin.

Selam ve dualarımla en Güzel'e emanet olun.


ah rabbımmmm oralara bızı yenıden cagır ınsalahhhhhhhhhhhh.....sevgıler.gecmıs bayramını kutlarım.......

allaha emanet


@Râna
Allah yâr ile nice bayramlar nasip etsin efendim.

@Hatice Mungan
Rabbim oraları görmeyi size de nasip etsin Hatice hanım.

@Yaz Blogcu
Recep bey Allah cümlemizden râzı olsun.

@marifet ellerimizde
inşaAllah ablacım Allah tekrar tekrar gidebilmeyi nasip etsin.


rabbim burada ramazan geçirip bayrama ulaşmayı cümlemize inş. nasip etsin,öpüyorum canım..
kuran-ı kerimimi herkes çok beğendi,rabbim hatimimi kabul eylesin:)

Copyright © 2009 lâ-illâ All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.