10

Fransız Dergisinden Çirkin Saldırı

Yazar: on 16:12

Fransa'da siyasi mizah dergisi Charlie Hebdo, Tunus'ta İslamcı Ennahda partisinin zaferini kutlamak için yeni sayısının editörlüğünü Muhammed Peygamber'e verdiğini duyurdu.



Derginin yarın çıkacak sayısına Şeriat Hebdo adı verildi.

Kapakta Muhammed'in "Gülmekten ölmezseniz 100 kırbaç" diyen bir karikatürünün yer aldığı bildiriliyor.

Derginin yayın yönetmeni, karikatürcü Charb amaçlarının provokasyon olmadığını söyledi.

Charlie Hebdo dergisi sol-anarşist eğilimiyle biliniyor. Yayın çizgisi ise kimilerine göre provokatif, kimilerine göreyse bağımsız.

Derginin açıklamasında "Tunus'ta İslamcı Ennahda partisinin zaferini en uygun şekilde kutlamak için Charlie Hebdo, Muhammed'den gelecek sayısına özel editör olmasını istedi" deniyor.

"İslam'ın peygamberine ısrar etmemize gerek kalmadı, hemen kabul etti. Kendisine teşekkür ederiz." Dergide peygamberin "Helal Aperatif" başlıklı bir köşe yazısı ile Madam Şeriat adlı bir kadın ekinin de yer aldığı belirtiliyor.

AFP ajansına konuşan Charb "Amacımız yeni bir provokasyon değil. Biz sadece işimizi yapmak istiyoruz. Bu hafta tek fark, kapakta Muhammed'in olması. Bu da pek nadir görülen bir durum." dedi.

2007'de derginin o dönemdeki editörü, bir Danimarka gazetesinde iki yıl önce basılan karikatürleri yeniden yayınladığı için Müslümanlara hakaretten yargılanmış ve beraat etmişti.

Bu karikatürler Müslüman dünyasında büyük tepki görmüş ve çizerleri Kurt Westergaard'ı sıkı güvenlik önlemleri altında yaşamaya mecbur etmişti.


Dipnot Yazıcı: Nasıl bir çirkinlik ve çekememezliktir bu!!! Kedi misali işte! Allah'ım sana havale ediyoruz. Bütün emellerini ters yüz et islamı onlar karşısında yücelt! 

|

10 Comments


sinirden titriyorum resmen, nasıl cürret ederler.


Amin demekten başka bir şey gelmiyor elimden.. Rabbimiz Zül Celali vel İkram elbette bu yüce dini ve sevgilisi Muhammed(s.a.v)'i küçük düşürmeyecek, düşürme çabası içerisinde olanları da dünya ve ahirette cezasız bırakmayacaktır. İnancımız tam!

Dua ile.


Allah c.c. ne demiş

(O kâfirler), kendilerine zulmetmiş kimseler olarak, meleklerin, canlarını aldıkları kimselerdir. O vakit onlar şöyle diyerek teslim olurlar: "Biz, bir kötülükten dolayı yapmıyorduk." (Onlara): "Hayır, Allah sizin ne maksatla yaptığınızı elbette çok iyi bilendir."


AFP ajansına konuşan Charb ne demiş: "Amacımız yeni bir provokasyon değil. Biz sadece işimizi yapmak istiyoruz. Bu hafta tek fark, kapakta Muhammed'in olması. Bu da pek nadir görülen bir durum." dedi.

kitabımız ne kadar doğru olduğunun açık delili değil mi?


amin... Rabbim haklarından gelsin


belalarını arıyorlar demekki :@


@dürr-i yekta
senin blogunda okuyunca ben de aşırı sinirlendim ve sosyal medya olarak duyurmamız gerektiğini düşündüm. Lanet edesim geliyor dilim varmıyor!

@derkenar
Canım çok şükür biz de bu inanç olduktan sonra Rabbim onlara dünyada da ahirette de rahat yüzü vermeyecektir. Varsın onlar mutlu olduklarını sansınlar böyle dil uzatınca.

@571

Ayetlerle açıklamalara hayran kalıyorum Allah bin kez razı olsun paylaştığınız için. Hem bizlere tam bir delil oldu hem de o adi insanların suçsuz kalmayacağına haber oldu.

@esma gül
aminn...

@ZEL
Zeliha'cım keşke astırmasalar bilere yüzlerimizi değil mi?


@muhabbetsofrası
hani derler ya Allah'tan belanı mı arıyorsun arıyorlar vallahide billahide ve bulacaklarda inşaAllah.


Merhabalar,

İslam Dini'ne ve onun peygamberi olan Hz. Muhammed'e yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Bu menfur saldırıyı düzenleyen derginin elektronik posta hesabına protesto mailleri yağdırmak lazım.

Cenab-ı Allah, belalarını versin ve bu zalimlerin helakını artırsın.

Selam ve dualarımla.


gerçekten aklım almıyo, bu insanların cehennemdeki hallerini gözümün önüne getirmeye bile ürperiyorum..

Copyright © 2009 lâ-illâ All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.