Merhaba Sevgili Dostlar,
Geçtiğimiz gün düşünürken yepyeni bir fikir geldi aklıma. Yakın zamanlarda cevapladığım bir mimde anlatmıştım yemek bloglarının çok sıkı takipçisi olduğumu :) Böyle olunca ben de dedim ki denediğim tarifleri bir de ben fotoğraflayım ve yorumlayım. Fotoğraf çekmeyi çok sevdiğimi farketmişsinizdir, e evden de çıkmayınca pek fotoğraflayacak en güzel şeyler yemekler oluyor :) Ablamın blog fotoğraflarının bir kısmını çekiyordum eskiden lakin o da ara verince uzun zamandır bir şeyler çekmemiştim. Bugün bu poğaçaları çekerken çok eğlendim :) dün gece yapmıştım kahvaltıya, bir diyet insanı olarak hata ettiğimi farkettim ama yemeyi abartmadım inanın :) Evde bozulmak üzere olan kaymağımız vardı tevafuk gezinirken bu tarifi gördüm ve hemen kolları sıvadım. Sonuç ise harika demek istiyorum lâkin bizim fırından kaynaklı olarak içi çok pişemedi poğaçalarımın içi pişsin deseydim dışı yanacaktı ben de içini boşverdim :D Gelelim aklıma gelen fikire bundan sonra blogumda böyle beğenip denediğim ve başarabildiğim (bazen tutturamıyorum :)) tarifleri fotoğraflayıp paylaşacağım "Denenmiş Tarifler" adı altında. Hem de bu sayede blog tanıtımı yapmış olacağım. Evde olduğum sürece sık sık deneyeceğim şeyler olacaktır zaman zaman herkese sıra gelecek yani :)) Şimdi bu tarifimizi kim yapmış önce onu söyleyeyim. Tarifimiz
Yemek Vakti blogunun sahibesi Aylin Hanım'a ait. Blogunda daha denemek istediğim o kadar çok tarif var ki hala izleyici değilseniz mutlaka takip etmelisiniz :) Kendisinin de ellerine sağlık bir kez daha.
"Kaymaklı Poğaça
200 gr kaymak(ben yörsan kullandım)
150 gr yumuşak tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
1 yumurta (akı içine,sarısı dışına)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 çorba kaşığı toz şeker
3,5-4 su bardağı un
İç Malzemesi
1 kase rendelenmiş taze kaşar ve ezine peyniri karışımı
Üzeri İçin
Çörek Otu
Un hariç hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır.Un yavaş yavaş eklenerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve hamur üzeri kapatılarak 15 dakika dinlenmeye bırakılır.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp el ile açılıp ortasına iç malzemesi konulur.Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilip 180 dereceli ön ısılı fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun..."
Tarifi Aylin Hanım'dan olduğu gibi aldım sadece ben rende kaşar yerine bir küp beyaz peynir bir küp kaşar peynir koydum içlerine :) Birde unu bir bardak daha fazla koydum ancak toparladı hamur kendisini. Sonra çok yağlı bir hamur olduğu için telaşa kapılmamak lazım çok güzel yuvarlanıyor poğaçalar :) Çörek otu pek sevmediğim için de üzerine sadece (hafif suyla açılmış) yumurta sürdüm. Ellerimize sağlık, deneyecek olanlara da tekrar afiyet bal şeker olsun :)))
Dipnot: Nedense hazırlarken hiç zorlanmadığım bir post oldu :) Her zaman ne yazsam acaba diye düşüne düşüne bir hâl olurdum, kendiliğinden sıralanıverdi cümleler arka arkaya. Sanırım çok sık tarif paylaşacağım artık hoşuma gitti böyle yazıp anlatmak :) Yemek blogu mu açmalıydım demedim değil ama o kadar yetenekli değilim henüz :D :)))
|